Ei tunnu ollenkaan itsenäisyyspäivältä. Jouluina 2002 ja 2003 oli todella hyvät joulufiilikset, mutta nyt se on kadottanut hohtonsa. Se johtuu varmaankin elämäntilanteestani. Olen erakoitumassa, sillä lopetin päivälukion (koulukavereihin ei tule pidettyä yhteyttä), ja on muutenkin kalseampi olo kuin kaksi, kolme vuotta sitten.

Muumipeikko ja Pyrstötähti -elokuva tulee kohta. Se on lapsuusajan klassikko. Muistan miten pelkäsin kamalasti sitä kohtaa kun komeetta (meteoriitti?) melkein törmäsi Muumilaaksoon. Ties vaikka muumeja kohtaisi sama joukkotuho kuin dinosauruksille. Luin vuoden vanhaa Tieteen kuvalehteä, ja siinä oli artikkeli dinojen tuhosta, sekä ilmaston lämpenemisestä. Noin 80 vuoden kuluttua Suomen ilma on lämmennyt 1,6 astetta, eikä pakkastalvia kuulema enää ole. Onneksi minä olen jo kuollut siihen mennessä, sillä en haluaisi elää Maapallolla, jota hallitsee kuumuus, rajut pyörremyrskyt ja tulvat. Ne jotka syntyvät nyt 2000-luvulla tulevat luultavasti kokemaan sekä kylmät että tulevaisuuden lämpimät talvet, ja kertovat lapsenlapsilleen: "kun minä olin pieni, niin talvella satoi lunta. Saattoi mennä hiihtämään ja luistelemaan, ja jouluaatto oli valkoinen."

I'm dreaming of a white Christmas 
Just like the ones I used to know 
Where the treetops glisten, 
and children listen 
To hear sleigh bells in the snow.

I'm dreaming of a white Christmas 
With every Christmas card I write 
May your days be merry and bright 
And may all your Christmases be white.


Joulu on mukava perhejuhla minullekin, vaikka en vietä sitä Jeesuksen syntymäpäivänä. Tämä on ensimmäinen jouluni kemeettiläisenä, ja talvipäivänseisauksena aion toivottaa Ran takaisin (Ra on auringonjumala). Täytyy kyllä lukea muiden kemeettiläisten tarinoita tästä, että on vähän ohjenuoraa.

Lähetin sähköpostia HoN:in papille, ja kysyin vähän aloittelijan kurssista. Toivottaasti hän vastaa pian.